Луценко: Екс-прокурора Криму Наталію Поклонську підозрюють у переслідуванні Сенцова

Дата:
Луценко: Екс-прокурора Криму Наталію Поклонську підозрюють у переслідуванні Сенцова

Wikimedia Commons

У середу, 10 жовтня, у Генпрокуратурі підписали підозру колишньому «прокурору» анексованого Криму Наталії Поклонській. З 2016 року Поклонська живе в Москві — вона пройшла до Держдуми за списками «Единой России». Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

За його словами, Поклонську підозрюють у сприянні переслідуванню Олега Сенцова, і ГПУ дорозслідує цей епізод.

«Статус підозрюваної отримала Наталія Поклонська, у відношення якої вранці складено та підписано повідомлення про підозру за те, що перебуваючи на посаді так званого «прокурора» Республіки Крим, вона вчинила порушення законів і звичаїв війни», — заявив Луценко.

Поклонській підписали підозру за ст. 438 Кримінального кодексу України — «Порушення законів і звичаїв війни».

Йдеться про особисту участь Поклонської у забороні Меджлісу кримськотатарського народу. Крім того, вона підписала обвинувальний висновок у відношенні заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза та ще пʼятьох кримських татар.

На своїй сторінці в Facebook Поклонська звинуватила Луценка в у тому, що він не знає Кримінальнй кодекс України. «Раджу громадянину Луценку вивчити ознаки і склад злочину, передбаченого статтею 438 КК України», - написала вона. Вона назвала звинувачення на свою адресу «хворою уявою нинішньої влади на Україні».