«Радіо Свобода»: Італія хоче повернути Росії доступ до кредитів європейських банків

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Італія планує обговорити на саміті ЄС повернення Росії можливості на отримувати кредити Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) і Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), пише в Twitter журналіст «Радіо Свобода» Рікард Юзвяк.

Він додав, що така ініціатива може стосуватися також питання продовження санкцій проти Росії, що Рада ЄС повинна розглянути в грудні. Саміт має відбутися наступного тижня.

Юзвяк зазначив, що більшість представників Ради ЄС не хочуть йти на поступки РФ після отруєння екс-ГРУшника Сергія Скрипаля, а також спроб росіян зламати систему Організації з заборони хімічної зброї.

Після анексії Криму і початку військових дій на Донбасі Європейський союз запровадив низку санкцій — як проти юридичних та фізичних осіб, так і проти Росії в цілому. Зокрема, Росії заборонили доступ до кредитів ЄІБ та ЄБРР для малого та середнього бізнесу.

Раніше комітет постійних представників країн Європейського Cоюзу затвердив список санкцій за використання хімічної зброї. Перед цим, 15 вересня, набуло чинності рішення Ради ЄС про продовження персональних санкцій за порушення суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України.