В ОАЕ проходить виставка коштовностей Марії-Антуанетти. У листопаді їх можна буде придбати на аукціоні

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

У столиці Обʼєднаних Арабських Еміратів Дубаї проходить виставка прикрас французької королеви Марії-Антуанетти, які зберігалися в приватних колекціях понад 200 років, пише Reuters.

Усього на виставці «Королівські ювелірні прикраси Пармських Бурбонів» — сім коштовностей. Їх продадуть на аукціоні в Женеві в листопаді. Sothebyʼs називає колекцію «однією з найважливіших королівських колекцій ювелірних прикрас, яка коли-небудь зʼявлялася на ринку».

У колекції представлені кулон Марії-Антуанетти з перлини (49 карат) і діамантів, намиста, брошки, сережки, кільце з монограмою вартістю від одного до трьох мільйонів доларів. Крім коштовностей королеви, в колекції є також прикраси, що належали іншим членам її родини, їх ціни нижче — від 50 до 500 тисяч доларів.

Sotheby’s

Sotheby’s

Sotheby’s

Після Дубаю ювелірні вироби покажуть в Лондоні, Нью-Йорку та Гонконгу, щоб підігріти інтерес потенційних покупців.

Марія-Антуанетта була дружиною французького короля Людовика XVI. Їх обох стратили в 1793 році під час Великої французької революції, після якої у Франції встановилася Перша республіка. Королева, серед іншого, сильно захоплювалася нарядами та коштовностями.