Контроль над акаунтами WhatsApp хакери могли перехоплювати через уразливість під час відеодзвінків

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Уразливість у месенджері WhatsApp дозволяла хакерами перехоплювати контроль над акаунтами користувачів, коли вони відповідали на вхідний відеодзвінок, повідомляє ZDnet.

Цю проблему в месенджері виявили у серпні, вони була у додатках і на Android, і на iOS. У WhatsApp вже виправили цей баг: необхідне оновлення для Android вийшло 28 вересня, а для iOS — 3 жовтня. «WhatsApp глибоко піклується про безпеку наших користувачів. Ми регулярно співпрацюємо з дослідниками безпеки з усього світу, щоб гарантувати, що WhatsApp залишається безпечним та надійним», — зазначив речник месенджеру.

Поки ще невідомо, чи користалися хакери цією уразливістю.

8 жовтня компанія Google визнала, що сторонні особи могли отримувати доступ до особистих даних 500 тисяч користувачів соцмережі Google+ через баг. За даними ЗМІ, доступ до інформації треті особи мали з 2015 до березня 2018 року. Компанія вирішила закрити Google+.

28 вересня компанія Facebook повідомила, що через уразливість у системі безпеки скинула паролі 90 млн користувачів в усьому світі. За даними соцмережі, хакери могли одержати доступ до більш ніж 50 млн акаунтів. При цьому фірма заявила, що міняти паролі користувачам не потрібно.