Пожежу на арсеналі під Ічнею погасили

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Пожежу на арсеналі під Ічнею погасили

«Бабель»

Пожежа на території 6-го військового арсеналу поблизу Ічні (Чернігівська область) ліквідована, повідомляє Міністерство оборони.

«Станом на 21:00 залишаються поодинокі вибухи на двох тліючих майданчиках з періодичністю 1—2 вибухи на годину, які не несуть загрози населеним пунктам, розташованим поблизу арсеналу», — заявив начальник управління комунікацій та преси Міноборони Олексій Чорнобай.

Військові підрозділи і рятівники ліквідують осередки задимлення та тління. Групи з розмінування очищують від вибухонебезпечних предметів територію арсеналу та прилеглі населені пункти. Особовий склад повертається до військової частини.

У ніч на 9 жовтня поблизу Ічні виникла пожежа на військовому арсеналі. Вогонь охопив близько його третини, почали вибухати боєприпаси. З прилеглих населених пунктів евакуювали 12,5 тисяч осіб, багато будинків залишилися без світла та газу. Над територією складів закрили повітряний простір, також зупинили залізничне та автомобільне сполучення.

СБУ розглядає три версії того, як почалися вибухи на арсеналі: диверсія, умисний підпал з метою приховати нестачу боєприпасів і порушення правил пожежної безпеки.