«Громадське»: В Армянську сталися нові викиди хімічних речовин

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

В анексованому Росією Армянську знову сталися викиди хімічних речовин, повідомляє «Громадське».

Одна з мешканок міста розповіла виданню, що напередодні вона з дітьми потрапила до лікарні. Катерина Пивовар стверджує, що відчувала «печіння в очах» та отримала «опіки слизової оболонки носа». За її словами, лікарі діагностували саме ураження хімічними речовинами.

«Лікар написала, що це алергічна реакція на токсичні речовини. Виписала супрастін, виводити токсини, пити полісорб», — розповіла жінка. Пивовар додала, що лікарі радять їхати з міста.

В Армянську скасували концерт, присвячений Дню міста. Жителі повʼязують це саме з новими викидами. Також про погіршення екологічної ситуації повідомляють користувачі соцмереж.

Наприкінці вересня в Армянську діти відновили навчання в школах .У місті також почали працювати дитячі садки, із санаторіїв повернулися близько 2,8 тис. дітей.

У кінці серпня на півострові відбулося серйозне НП. 24 серпня, після викидів невідомої речовини на заводі «Кримський титан», жителі Армянська почали масово скаржитися в соцмережах на погане самопочуття та появу схожого на іржу нальоту на деревах, автомобілях, парканах, дахах, металевих виробах і посуді.

4 вересня влада анексованого Криму оголосила про перевищення вмісту сірчистого ангідриду в повітрі на півночі півострова через викиди на хімзаводі «Кримський титан». Роботу підприємства зупинили на два тижні.

Крім того, в Армянську на цей період оголосили вимушені канікули, для дошкільнят з мамами та школярів організували відпочинок у кримських санаторіях. 22 вересня російська влада анексованого Криму скасувала надзвичайний стан в Армянську.