У столичному метро зʼявилася нова реклама Ситника. Замовник тролить директора НАБУ і добивається його звільнення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У київському метро розмістили нову рекламу директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, пише «Цензор.нет».

«Дайте мені ще один шанс до наступного разу. Я точно викрию топ-корупціонерів», — написано на плакаті від імені Ситника. На самому плакаті також вказані назви двох організацій: «Чесне Слово» і «Національна Безпекова Платформа».

У коментарі theБабель глава організації «Чесне слово» Володимир Омельчук не став заперечувати її причетності до розміщення реклами.

«Я допускаю, що цю рекламу в метро, ​​або в інших місцях, могли розмістити активісти нашої організації без узгодження з керівництвом», - сказав Омельчук.

Він також не виключив і того, що це може бути провокація проти самої організації з боку НАБУ тому, що «Чесне слово» вважає роботу НАБУ неефективною і виступає за звільнення Ситника. Також Омельчук вважає, що таким чином НАБУ хоче відвернути увагу від резонансних корупційних справ.

Глава «Чесного слова» додав, що організація створить робочу групу, яка зʼясує, звідки взялася ця реклама і як там опинилася назва організації.

1 жовтня на лайтбоксах у метро зʼявилися фотографії Ситника з підписом «Я викрию топ-корупціонерів». Також повідомлялося, що викриття відбудеться 3 жовтня о 15:00 на засіданні профільного комітету Ради, яке мали показати у прямому ефірі. НАБУ спростувало свою причетність до цієї реклами.

Пізніше Ситник звинуватив першого заступника голови Служби безпеки України Павла Демчину в тому, що саме він організував розміщення цієї реклами. У відповідь Демчина подав на Ситника до суду.