Екзарх Даниїл Памфілійський: Рішення щодо Томосу приймуть до кінця дня

Дата:
Екзарх Даниїл Памфілійський: Рішення щодо Томосу приймуть до кінця дня

Гонтар Володимир / УНІАН

Рішення священного Синоду в Стамбулі з надання Томосу про автокефалію української церкви приймуть до кінця дня, 11 жовтня. Про це екзарх Вселенського патріарха, архієпископ Данило Памфілійський заявив у коментарі «Радіо Свобода».

За його словами, у четвер, у третій день засідання Синоду в Стамбулі обговорять «українське питання». Він додав, що офіційне рішення може бути прийнято до кінця дня.

«Доповідь пройшла чудово, ми провели зустріч з патріархом, а сьогодні вранці продовжуємо. Сподіваємося, що до кінця дня буде офіційне повідомлення. Доповідь сприйняли чудово. Я думаю, всі були зацікавлені українським питанням, було багато питань і відповідей. Так що думаю, що буде щось позитивне», — сказав архієпископ Даниил.

Напередодні член Синоду, митрополит Австрії та екзарх Угорщини Арсеніос заявив журналістам у кулуарах засідання, що рішення про автокефалію «буде прийнято, коли прийде час».

Засідання Синоду відбувається в закритому режимі. Невідомо, яким саме буде рішення для України. Серед варіантів — голосування та підписання наказу про надання Томосу та обговорення цього питання без конкретних рішень.