Посол США в ООН Ніккі Хейлі налітала країною на $24 тис. За неї платили бізнесмени

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Посол США в ООН Ніккі Хейлі налітала країною на $24 тис. За неї платили бізнесмени

Wikipedia

Постійного представника США при ООН Ніккі Хейлі викрили у перельотах з США на суму $24 тис., які заплатили бізнесмени, пише The Huffington Post.

Активісти групи «Громадяни за відповідальність та етику» зʼясували, що в 2017 році Хейлі сім разів літала між Нью-Йорком, Вашингтоном і трьома містами в рідному штаті Південна Кароліна. Постпред США при ООН була губернатором цього штату перед тим, як стала частиною команди президента США Дональда Трампа.

Активісти підрахували, що польоти коштували Хейлі $24 тис. За їх даними, вартість сплатили бізнесмени з Південної Кароліни. Сама ж Хейлі, декларуючи витрати, стверджувала, що на польоти пішло $3,2 тис.

Під час перевірок активісти встановили, що за чотири перельоту заплатив генеральний директор текстильної компанії Gibbs International Inc. Джиммі Гіббс. Віртість інших рейсів покрив генеральний директор Alice Manufacturing Сміт Мак-Кіссік і тодішній генеральний директор Cox Industries Майк Джонсон.

На думку представників групи «Громадяни за рівність та етику», це суперечить законодавству, яке обмежує можливості для держслужбовців отримувати подарунки «за межами уряду».

Раніше стало відомо, що Трамп прийняв відставку Ніккі Хейлі. Вона повідомила президенту про свій намір піти минулого тижня, під час візиту в Білий дім. Для багатьох дипломатів це стало несподіванкою. Серед імовірних наступників Хейлі називають дочку Трампа Іванку.