Генсек ПАРЄ Ягланд: Росія відмовилася повертатися в Асамблею. І внески сплачувати не буде

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Генсек ПАРЄ Ягланд: Росія відмовилася повертатися в Асамблею. І внески сплачувати не буде

Council of Europe Parliamentary Assembly / Flickr

Генеральний секретар ПАРЄ Турбйорн Ягланд заявив, що Росія не має наміру повертатися в січні до Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), повідомляє Інтерфакс.

«Мені було сказано, що Росія не повернеться у січні в Парламентську асамблею Ради Європи. Вони не будуть платити за весь рік», — сказав він, відповідаючи на запитання членів ПАРЄ. Генсек додав, що бюджет організації доведеться визначати з урахуванням цього факту.

У четвер віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, яка входить до української делегації в ПАРЄ, заявила, що Ягланд шантажує організацію економією та скороченням секретаріату після того, як ПАРЄ відмовилася повертати Росію до складу Асамблеї.

9 жовтня ПАРЄ не змінила правила застосування санкцій до делегації, які дозволили б Росії повернутися до складу Асамблеї. У 2014 році делегацію РФ позбавили права голосу в ПАРЄ за анексію Криму та виключили з усіх керівних органів. Російська делегація після цього не відвідує сесії, а Москва перестала сплачувати членські внески в ПАРЄ та Раду Європи.