Порошенко підписав закон, який затверджує привітання «Слава Україні» в армії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Порошенко підписав закон, який затверджує привітання «Слава Україні» в армії

Ministry of Defense of Ukraine / Flickr

Президент Петро Порошенко підписав закон, який встановлює у Збройних силах та Національній поліції нове вітання — «Слава Україні — Героям слава».

Президент повідомив про це під час зустрічі з командирами бригад Збройних сил, Національної гвардії та Державної прикордонної служби у Хмельницькій області.

Верховна Рада ухвалила цей закон 4 жовтня. Згідно зі змінами до статуту ЗСУ під час вітання і прощання начальника або старшого за званням з військовослужбовцями буде звучати «Слава Україні», а у відповідь «Героям слава». Зараз старший за званням каже: «Вітаю, товариші», на що військовослужбовці відповідають: «Бажаю здоровʼя, товаришу», додаючи в кінці військове звання.

Крім того, військовослужбовці тепер будуть використовувати звернення «пан/пані» замість «товариш». Зміна вітання і прощання на фразу «Слава Україні — Героям слава» також поширюється і на Національну поліцію.

Військове вітання «Слава Україні — Героям слава» вперше прозвучало 24 серпня цього року під час військового параду на честь Дня незалежності України.