У поліції більше пʼяти версій замаху на гендиректора юрфірми в Харкові. За ним стежили

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
У поліції більше пʼяти версій замаху на гендиректора юрфірми в Харкові. За ним стежили

Instagram / mamont_33

За генеральним директором юридичної компанії «Легіон» Владиславом Безруком вели незаконне стеження перед замахом, пише Інтерфакс-Україна.

«Є інформація, що намагалися вчинити замах на нього, але до використання зброї справа не дійшла», — начальник Головного управління Національної поліції у Харківській області Олег Бех.

Поліція розслідує пʼять груп версій замаху: комерційна діяльність (на Безрука зареєстровано 4 фірми, повʼязані з охоронною, юридичною діяльністю, а також аграрною сферою); замах через борги самого бізнесмена або тих, хто був йому винен гроші; замах з корисливих мотивів, помсти або через розподіл сфер впливу на аграрному ринку; замах для залякування, шантажу, помсти або впливу на людей з оточення Безрука. Поліція не виключає, що замах могли замовити.

Бех підкреслив, що бізнесмена хотіли вбити, а не просто налякати. Стріляв один чоловік, але у нього були спільники, можливо, вогонь вели з машини, що проїздила повз. «Характер пострілів і відстань [близько 56 метрів] давало реальну можливість з використанням автоматичної зброї саме вбити людину. Усі постріли були зроблені купчасто, тобто той, хто стріляв, має відповідні навички використання зброї», — сказав він.

Поліція вже знайшла автомат Калашникова з якого стріляли в бізнесмена, і відправила його на експертизу. Стан здоровʼя Безрука стабільний, але зі слідчими він ще не спілкувався.

Замах на Безрука стався увечері 10 жовтня в Харкові. На виході зі спортивного клубу Yod у нього стріляли з автомата. Його поранили в груди, але не смертельно. Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом замаху на умисне вбивство (ст. 115 Кримінального кодексу).