У Львівській області 7-річний хлопчик кожен день ходить у порожню школу. Вчителі — звільнилися, залишилася тільки прибиральниця

Дата:

У Львівській області в селі Батьків з початкової школи звільнилися всі вчителі, а в штаті залишилася одна прибиральниця. Незважаючи на це, в школі числиться один учень, пише Zaxid.net.

Про ситуацію розповіла у Facebook мати другокласника Леся Піган. У неї восьмеро дітей, вона пише, що всі вони навчалися в школі в Батькові.

За словами Піган, цього року зі школи випустилися 11 учнів, а вступили тільки 5 , серед яких — її 7-річний син. Але за тиждень четверо дітей перевелися на навчання у сусіднє село Звижень, а її син залишився єдиним учнем школи в Батькові.

«10 вересня залишився тільки мій син, його перевели на індивідуальне навчання. Я погодилася на це, і дитина була задоволена, поки 2 жовтня єдина вчителька нашої школи не звільнилася», — розповіла Піган.

Начальник Бродівського відділу освіти Микола Сторожук пропонує родині Пігай перевести сина до школи в сусідньому селі, у якій навчається 77 дітей, туди щоранку виїжджає автобус «Школярик». Але жінка не хоче, каже, що хлопчик часто хворіє.

Нещодавно питання про припинення діяльності Батьківської школи виносили на сесію Бродівської районної ради, але депутати не підтримали це рішення. При цьому ніхто з учителів не погоджується їздити в Батьків заради одного учня.

У районному відділі освіти обіцяють підписати наказ, за яким директор Батьківської школи, фізик за освітою, буде проводити індивідуальні уроки для сина Лесі Піган.

А поки, за словами матері, хлопчик щодня приходить у школу, де працює всього одна прибиральниця, і відразу повертається додому. Мати проводить для нього уроки самостійно. Приміщення школи продовжують опалювати та прибирати.