ГПУ передала до суду справу нардепа Михайла Добкіна. У чому його звинувачують?

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт проти депутата Верховної Ради від «Опозиційного блоку» Михайла Добкіна. Про це прес-секретар ГПУ Лариса Сарган написала у Facebook.

У чому його звинувачують?

Генеральна прокуратура звинувачує Добкіна у посадових злочинах, які він вчинив на посаді мера Харкова. З 2008 по 2010 рік Добкін разом з групою інших чиновників Харківської міської ради незаконно передали 75 га земельних ділянок. Це, на думку слідства, спричинило збитки на 240 млн грн. Серед обвинувачених не тільки Добкін, а також його заступник та керівники профільних департаментів і ті, хто отримали ці земельні ділянки.

Що було потім?

Прокуратура провела понад 300 допитів і 200 обшуків у цій справі. Також ГПУ домоглася арешту цих земельних ділянок і майна підозрюваних. 13 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Добкіна. Пізніше Печерський районний суд Києва заарештував нардепа на два місяці з можливістю внести заставу у розмірі 50 млн грн. Соратники внесли за Добкіна заставу, і він вийшов на свободу.

Що тепер?

Кримінальне провадження передали до суду. Добкіну та іншим підозрюваним висунуті звинувачення за ч. 5 ст. 27 (співучасть у злочині), ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем). Покарання за цими статтями передбачає тюремний термін до 12 років із конфіскацією майна.