«Будемо діяти жорстко». МВС обіцяє боротися з релігійною ворожнечею після отримання Томосу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що його відомство має намір жорстко протидіяти релігійній ворожнечі та екстремізму після отримання Томосу про автокефалію Української православної церкви, повідомляє прес-служба МВС.

Аваков закликав не допускати спекуляцій і провокацій і пообіцяв, що МВС забезпечить порядок. «Нехай це не стане несподіванкою для всіх «гарячих голів», — заявив міністр. Аваков також закликав політичних і громадських діячів утриматися від провокацій і спроб дестабілізувати ситуацію в країні.

У четвер Синод Вселенського патріархату визнав незаконним приєднання Київської митрополії до Російської православної церкви в 1686 році, але ще не прийняв остаточне рішення щодо надання Томосу про автокефалію. Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив, що для надання автокефалії необхідно обʼєднання всіх українських православних церков.

У Російській православній церкві заявили, що рішення Вселенського патріархату руйнують основи православʼя. Також в РПЦ неодноразово висловлювали думку, що надання автокефалії Українській православній церкві викличе громадянське протистояння за парафії та церковне майно.