На Троєщині в Києві закривають прокат велосипедів Nextbike. Через вандалізм і крадіжки

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Компанія Nextbike закриває дві станції прокату велосипедів на Троєщині в Києві через крадіжки та вандалізм. Про це повідомляється на сторінці компанії у Facebook.

За словами засновника української мережі прокату Nextbike Олексія Кушка, востаннє двоє крадіїв пронесли велосипед на плечах більше 400 м від станції.

«Велосипед у такому разі подає звуковий сигнал. Його чутно. Крали з парковки серед білого дня. Близько 16:30 у вихідний день. Поруч багато людей. Добре, що був свідомий свідок, який їхав машиною поруч і викликав поліцію. Спитаєте, де сталось? Знову Троєщина. Цей район — лідер із сумної статистики», — написав він у Facebook.

Через це на Троєщині тимчасово не працюють станції прокату на просп. Ватутіна та просп. Маяковського (біля Деснянського ЦНАП).

Прокат велосипедів Nextbike запрацював у Києві в тестовому режимі з 15 серпня на 33 станціях. Кожен велосипед оснащений GPS-навігатором і системою дистанційного блокування. Щоб орендувати велосипед, потрібно завантажити на телефон мобільний додаток і зареєструватися у ньому.

Ціна прокату становить 30 гривень за півгодини. Місячний абонемент коштує 199 гривень, кожні перші 30 хвилин будуть безкоштовними. Абонемент на сезон (до 1 грудня) коштує 599 гривень.