Українська пісня вперше увійшла до ТОП-10 світового чарту

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Українська пісня вперше увійшла до ТОП-10 світового чарту

Facebook / KAZKA

Хіт «Плакала» українського гурту KAZKA увійшла до ТОП-10 світового чарту сервісу Shazam. Пісня, яка стала в Україні найпопулярнішою композицією літа, займає дев’яту сходинку хіт-параду.

Перше місце у світовому рейтингу займає “In My Mind” дуету Dynoro і Gigi D’Agostino, далі йде сингл “Promise” британських музикантів Calvin Harris і Sam Smith, а на третьому місці – хіт “Venom” американського репера Eminem.

За словами українського продюсера Юрія Нікітіна, це перший в історії української музики випадок, коли пісня українською мовою викликає подібний ажіотаж.

«Як пишуть експерти, це перший випадок в історії української музики (і не тільки української), коли пісня українською мовою викликає такий резонанс у світі», — написав Нікітін у своєму Instagram-акаунті.

KAZKA — гурт із Києва, грає experimental pop з елементами електро-фолку. Усі пісні музиканти виконують виключно українською мовою.

Влітку аудіозапис трека «Плакала» зібрав рекордні для України 50 мільйонів переглядів і став першою україномовною композицією, яка очолила чарт кліпів YouTube.

У вересні гурт KAZKA презентував кліп на цю композицію. Виконавці розповіли, що «Плакала» — пісня про дівочу долю, про здатність українок відроджуватися через гіркі сльози та про дієвий рецепт стирання поганих спогадів.