Німеччина депортує до Болгарії підозрюваного у вбивстві журналістки Марінової

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Німеччина депортує до Болгарії підозрюваного у вбивстві журналістки Марінової

Facebook / Вікторія Марінова

Німеччина видасть Болгарії чоловіка, якого підозрюють у зґвалтуванні та вбивстві тележурналістки Вікторії Марінової. Таке рішення 12 жовтня ухвалив Вищий земельний суд у німецькому місті Целле, пише DW.

Зазначено, що екстрадиція обвинуваченого відбудеться за прискореною процедурою упродовж 10 днів.

У матеріалах суду вказано, що 20-річного підозрюваного, громадянина Болгарії, затримали 9 жовтня за європейським ордером. Під час допиту він заявив, «що не хотів вбивати жертву та заперечує, що зґвалтував її». Затриманий визнав у суді, що посперечався з журналісткою 6 жовтня 2018 року. За його словами, «він перебував під сильним впливом алкоголю та наркотиків і вдарив жінку в обличчя, через що та впала. Потім підняв ії та кинув у кущі, але після цього пішов геть». Чоловік також заперечує, що пограбував Марінову.

У прокуратурі Болгарії заявляли, що вбивство тележурналістки, вочевидь, не повʼязане з її професійною діяльністю. Генеральний прокурор Болгарії Сотір Цацаров назвав імʼя підозрюваного — Северін Красіміров, який уже мав проблеми із законом. Міністр внутрішніх справ Болгарії повідомив, що слідчі виявили зразки його ДНК на одязі та тілі тележурналістки.

Тіло Вікторії Марінової знайшли 6 жовтня у міському парку Русе. Її зґвалтували та задушили. Оскільки вона була адміністративним директором телеканалу TVN і розслідувала, зокрема, розкрадання коштів з фондів ЄС, спочатку вбивство повʼязували з її роботою.

Раніше за підозрою у вбивстві затримали 30-річного громадянина Румунії українського походження. Однак згодом у поліції сказали, що не мають доказів його причетності до злочину та відпустили.