The Wall Street Journal: ФБР відкликала низку агентів з країн Азії. Їх підозрюють у контактах з повіями

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Федеральне бюро розслідувань США відкликали до Вашингтона кілька своїх співробітників з країн Азії. Їх підозрюють у звʼязках з повіями, пише The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.

Звинувачення стосуються прцівників відомства приблизно в шести містах Східної та Південно-Східної Азії. Країни, про які йде мова, не вказано.

За даними видання, звинувачення щодо співробітників ФБР вивчає головний інспектор міністерства юстиції США. У ФБР заявили, що як тільки отримали заяви про неналежну поведінку, працівників перевели на посади, не повʼязані з оперативною роботою.

У чому саме підозрюють агентів ФБР, про яких іде мова, відомство не уточнило. Представник головного інспектора Мінʼюсту відмовився давати коментарі.

Видання зазначило, що ФБР має так звані «аташе», які розташовані в посольствах США в десятках міст усього світу. Там агенти співпрацюють з іноземними колегами в боротьбі з міжнародним тероризмом та здобувають інформацію про злочини, що розслідує ФБР. «Робота на цих посадах зазвичай триває кілька років, і часто повʼязана з необхідністю налагоджувати стосунки з місцевими чиновниками через посиденьки в барах, колишніх агентів, і т. д», — пише видання.

The Wall Street Journal нагадало, що це не перший скандал з американськими правоохоронцями поза США. У 2015 році генеральний інспектор Мінʼюсту США розслідував інформацію про участь у вечірці з повіями в Колумбії працівників Секретної служби Адміністрації з боротьби з наркотиками.