Російські прикордонники затримали двох українських рибалок в Азовському морі

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Прикордонники Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії затримали в Азовському морі двох громадян України. Чоловіки ловили рибу на маломірному плавзасобі неподалік села Весело-Вознесенка (Ростовська область РФ), повідомлено на сторінці Операції об’єднаних сил у Facebook.

До Таганрозької затоки українські рибалки вийшли з тимчасово окупованого сепаратистами села Холодне Донецької області. Від нього до російського села Весело-Вознесенка близько 18 кілометрів суходолом.

Прикордонники ФСБ заявили, що в українців не було дозволу на риболовлю. Проти них розпочали справу про адміністративне правопорушення.

Українські прикордонники нагадують рибалкам, що в Азовському морі наразі склалась небезпечна ситуація, тому виходити в нього потрібно із встановлених пунктів та не просуватися надто далеко від берега.

Цього року Україна розпочала створення бази Військово-морських сил в Азовському морі. Вона буде розташована в Бердянську (Запорізька область) та має допомогти нейтралізувати російські міни, захищати порти та підтримувати безпеку судноплавства в морі.