Нацрада перевірить телеканал «112 Україна». Підозрюють, що він розпалює ворожнечу

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Нацрада перевірить телеканал «112 Україна». Підозрюють, що він розпалює ворожнечу

Гонтар Володимир / УНІАН

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «112 Україна», повідомляє сайт регулятора.

Поштовхом стало звернення нардепа Тетяни Ричкової (фракція «Блок Петра Порошенка»), 30 громадян і низки громадських організацій, а також моніторинг ефіру каналу. До Нацради скаржились, що в ефірі каналу використовують «мову ненависті та ворожнечі» і поширюють інформацію, яка «є кліше російської пропаганди, підриває основи державності, провокує на протести, маніпулює думкою людей».

Тепер регулятор перевірить, чи не порушує «112 Україна» статтю 28 закону «Про інформацію» та статтю 6 закону «Про телебачення та радіомовлення», які забороняють закликати до повалення конституційного ладу та пропагувати війну, насильство, жорстокість, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі.

11 жовтня Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne через інформацію про зміну його власника. 5 жовтня екс-власник телеканалу NewsOne, позафракційний народний депутат Євген Мураєв передав корпоративні права народному депутату від «Опозиційного блоку» Тарасу Козаку, якого називають «персоною, наближеною до Віктора Медведчука».

4 жовтня Верховна Рада запропонувала РНБО застосувати санкції до телеканалів «112 Україна» і NewsOne. Вони передбачають позбавлення ліцензії, заборону користування радіочастотами та блокування активів.