У Британії назвали найпопулярніший альбом усіх часів. Це «Оркестр клубу самотніх сердець сержанта Пеппера» The Beatles

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
У Британії назвали найпопулярніший альбом усіх часів. Це «Оркестр клубу самотніх сердець сержанта Пеппера» The Beatles

Альбом культової британської групи The Beatles «Оркестр клубу самотніх сердець сержанта Пеппера» (Sgt. Pepperʼs Lonely Hearts Club Band) став найбільш популярним у Великій Британії за всю історію, пише Associated Press.

Офіційна компанія з чартів (The Official Charts Company) — музична організація, яка складає офіційні музичні хіт-паради — назвала цей альбом найпопулярнішим, виходячи з даних про продажі, завантаження та програвання у стримінгових сервісах у Сполученому Королівстві.

Альбом The Beatles обійшов за популярністю платівки «21» співачки Adele та (Whatʼs the Story) Morning Glory? групи Oasis.

Журнал Rolling Stone у 2003 році називав Sgt. Pepperʼs Lonely Hearts Club Band кращим альбомом всіх часів і народів. А в 2006 «Сержант Пеппер» переміг у номінації «кращий альбом» за результатами голосування, проведеного BBC до пʼятдесятиріччя британських чартів.

«Оркестр клубу самотніх сердець сержанта Пеппера» записаний у 1967 році. До нього увійшли 13 треків. Він став широко відомий також завдяки кольоровій обкладинці, на якій зображені картонні фігури різних відомих людей, музиканти The Beatles, їх воскові фігури з музею мадам Тюссо, барабан з написом Sgt. Pepperʼs Lonely Hearts Club Band та клумба (могила) з викладеним з квітів написом Beatles.