Вночі: в Україні зʼявилася перша жінка-генерал, в ОРДО нові отруєння водою, Навальний вийшов із СІЗО після 50 діб арешту

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

230 людей отруїлись водою в ОРДО за тиждень

pan xiaozhen / Unsplash

З 5 по 12 жовтня в окремих районах Донецької області понад 230 осіб отруїлися водопровідною водою. Люди скаржаться на високу температуру, нудоту та розлад шлунка. Зокрема водою отруїлися 104 учні військового ліцею Донецька. Представник омбудсмена у Донецькій і Луганській областях Павло Лісянський стверджує, що місцеве керівництво намагається приховати масштаби проблем, оскільки боїться масових заворушень.

Порошенко вперше присвоїв звання генерала жінці

Президент Петро Порошенко напередодні Дня захисника України вперше присвоїв звання генерала жінці. Першою українкою, яка здобула звання генерал-майора медичної служби, стала начальник Військово-медичного управління Служби безпеки України Людмила Шугалей.

Трамп прийняв у Білому домі пастора Ендрю Брансона

Президент США Дональд Трамп зустрівся в Овальному кабінеті Білого дому з пастором Ендрю Брансоном. Трамп заявив, що США не укладали якихось угод з Туреччиною заради звільнення пастора, однак подякував президенту Туреччини Реджепу Тайїпу Ердогану, заявивши, що для нього це було «непросто». Брансон, у свою чергу, подякував президенту Трампу, а також його адмінстрації. Після цього він встав на коліно, поклав руку на плече Трампа і прочитав молитву.

Російський опозиціонер Навальний вийшов із СІЗО після 50 діб арешту

Wikipedia

Російський опозиційний політик Олексій Навальний вийшов на волю зі спецприймальника, де відбував адміністративний арешт. Він вважає, що за час арешту російський режим «остаточно деградував — від провалів у зовнішній розвідці до провалів у космічній галузі». 24 вересня Навального заарештували на 20 діб за акцію проти підвищення пенсійного віку. Його затримали через кілька хвилин після того, як він вийшов із спецприймальника, відбувши попередній арешт — 30 діб за іншу акцію протесту.

У Києві в багатоповерхівці вибухнув газ

ThomasWolter / Pixabay

У Києві на вулиці Зодчих стався вибух газу в багатоповерхівці. Газ вибухнув близько 00:00, на восьмому поверсі будинку на вулиці Зодчих, 80А. Вибухова хвиля вибила скло в квартирах підʼїзду та пошкодила двері. Господарку квартири госпіталізували в Лікарню швидкої допомоги, другому мешканцю квартири — чоловікові — надали допомогу на місці. Більше ніхто не постраждав.