ЄС запроваджує санкції проти Росії через отруєння Скрипалів. Від них постраждають розвідники

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
ЄС запроваджує санкції проти Росії через отруєння Скрипалів. Від них постраждають розвідники

Green Cross Switzerland

У понеділок, 15 жовтня, Рада глав МЗС країн Євросоюзу планує затвердити нові санкцій проти Росії у звʼязку із застосуванням хімічної зброї, пише Mirror.

Планується обмежити вʼїзд до країн Євросоюзу, а також заморозити закордонні рахунки «керівників російських розвідувальних структур і їх найближчих соратників».

«Довгі роки існувало міжнародне табу на використання хімічної зброї, але тепер, після Солсбері і Сирії, воно під загрозою. Зараз нам потрібно провести заново червону межу, яка дасть зрозуміти кожному, хто використовує цю жахливу зброю, що йому доведеться дорого за це заплатити», — сказав міністр закордонних справ Великобританії Джеремі Хант.

Глава британського МЗС додав, що санкції стосуються не лише Росії, і ці заходи вони вводять не тільки через Солсбері.

«Не є несподіванкою те, що Великобританія надає списки, якимось чином повʼязані з тим, що відбулося в Солсбері. Але мова йде не тільки про Росію та Солсбері, це спрямоване проти використання хімічної зброї по всьому світу», — підкреслив Хант.

Колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли в Солсбері 4 березня 2018 року. Британська влада звинуватила в цьому російські спецслужби, зокрема офіцерів Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, які працювали під псевдонімами Олександр Петров і Руслан Боширов.