Омбудсмен: Українського моряка відпустили з анексованого Криму назавжди

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Затриманого в анексованому Криму українського моряка судна «ЯМК-0041» Геннадія Отичка, в якого померла мати, відпустили на материкову територію України. Про це повідомив уповноважений з прав людини Людмила Денісова на сторінці у Facebook.

«Він уже на підконтрольній Україні території, повертається в Очаків. Мої представники супроводжують його додому. Коли він туди дістанеться, Геннадій пообіцяв подзвонити мені та розповісти про проблеми та потреби», — написала вона.

«Російська влада не висунула українцю жодних умов, він повернувся додому назавжди», — сказала Денісова «Громадському радіо».

«Вона [Денісова] сказала, що окупаційна влада Криму відпустила українського моряка Отичка, не висунувши жодних умов. Денісова підтримує з Отичком телефонний зв’язок», — зазначається в повідомленні.

Українське риболовецьке судно «ЯМК-0041» з Очакова російські прикордонники затримали 4 травня, на захід від мису Тарханкут у Криму. На борту знаходилися п’ятеро членів екіпажу. У Держприкордонслужбі України наголосили, що затримане судно мало всі необхідні документи на вилов риби на українській території.