Плеєр Winamp перезапустять наступного року. Його «заточать» під мобільні пристрої

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія Radionomy планує в наступному році перезапустити колись популярний MP3-плеєр Winamp, пише TechCrunch.

Нова, шоста версія плеєра буде орієнтуватися на мобільні пристрої, тому що аудіододатки на телефонах «розрізнені і незручні».

Планується, що Winamp обʼєднає всі аудіоформати, що підтримуються, і буде оснащений поліпшеним пошуком. «Це буде абсолютно нова версія, що зберегла спадщину Winamp, але з більш повним функціоналом для прослуховування. Ви зможете слухати музику, а також подкасти, стримінгові радіостанції та плейлисти, які можливо створите», — цитує видання Олександра Сабонджяна, главу компанії Radionomy, якій належить Winamp.

При цьому він не уточнив, чи буде Winamp включати акаунти користувачів на сторонніх аудиосервісах — Spotify, Google Music і інших. Він підкреслив, що з цього приводу ведеться багато переговорів.

Плеєр Winamp зʼявився в 1997 році. Через два роки компанію Nullsoft, яка розробляла плеєр, купив медійний холдинг AOL. У 2013 році AOL оголосив про те, що закриває Winamp. Проте на початку 2014 року бельгійська компанія Radionomy викупила плеєр. На кінець 2009 року Winamp налічував понад 70 млн користувачів.