Поліція Туреччини вперше обшукала консульство Саудівської Аравії у Стамбулі. Операція тривала 8 годин

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Поліція Туреччини вперше обшукала консульство Саудівської Аравії у Стамбулі. Операція тривала 8 годин

Chris McGrath / Getty Images

Турецька поліція вперше після зникнення журналіста Джамаля Хашоггі обшукала консульство Саудівської Аравії у Стамбулі, повідомляє AFP.

До консульства пізно ввечері 15 жовтня прибув кортеж із шести автомобілів. Обшук тривав 8 годин. Слідчі залишили дипбудівлю на початку вівторка, 16 жовтня. За словами одного з чиновників, на місці події турецькі правоохоронці взяли різні зразки, зокрема ґрунт з саду консульства.

Делегація Саудівської Аравії увійшла до консульства за годину до прибуття турецької поліції і весь час,поки тривав обшук, перебувала в будівлі.

Раніше CNN повідомив, що Саудівська Аравія готує заяву про смерть журналіста Джамала Хашоггі на допиті. За даними джерела, швидше за все буде зроблено висновок, що операцію провели без дозволу, і винні понесуть відповідальність. Інше джерело також зазначило, що звіт ще готують, і все може змінитися.

Котування фондового ринку Саудівської Аравії впали на 7% після того, як президент США Дональд Трамп почав погрожувати «суворим покаранням» за зникнення журналіста Джамаля Хашоггі

Популярний саудівський журналіст і колумніст The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня, після того як зайшов у консульство Саудівської Аравії в Туреччині. Він вирушив туди за документами про розлучення. Саудівська Аравія наполягає, що журналіст залишив консульство, однак влада Туреччини стверджує, що у них є докази вбивства Хашоггі. За інформацією турецької газети Sabah, це записи з Apple Watch журналіста, які він сам зробив у консульстві. Він залишив своїй нареченій iPhone і поставив Apple Watch на запис. Смартфон синхронізувався з годинником, і записи завантажилися в iCloud.