«Ніхто не може сказати, чи виживе Олег». Сестра Сенцова розповіла про стан здоровʼя режисера

Дата:
«Ніхто не може сказати, чи виживе Олег». Сестра Сенцова розповіла про стан здоровʼя режисера

STR / NurPhoto via Getty Images

Політвʼязень у Росії Олег Сенцов має серйозні проблеми зі здоровʼям після виходу з голодування. Про це заявила його сестра Наталя Каплан, передає «Інтерфакс-Україна».

«Він закінчив голодування, щоб уникнути примусового годування... Але вийшов з голодування з вкрай підірваним здоровʼям, у нього досить серйозно постраждали майже всі внутрішні органи», — розповіла Каплан.

Вона підкреслила, що «зараз ніхто не може сказати, чи виживе Олег».

За її словами, останні листи Сенцова дуже песимістичні.

«Він написав заповіт, він просить не кидати дітей, він не вірить, що він вийде... Може і вірить, але вже не чекає... Він готується до того, щоб його творчість, його діти могли далі жити без нього», — додала Каплан.

Вранці 5 жовтня у Федеральній службі виконання покарань Росії заявили, що Олег Сенцов припинив голодування, яке розпочав 14 травня. За словами заступника директора установи, дієтологи розробили спеціальну дієту для українця, щоб вивести його з голодування.

Сам режисер у листі до двоюрідної сестри Наталії Каплан розповів про те, що його внутрішні органи знаходяться в критичному стані: «Останнє обстеження показало, що «полетіли» внутрішні органи. У серці почалася аритмія з ішемією, нирки забилися і в будь-який момент відмовлять, печінка збільшилася і почала розкладатися, кишечник, мозок — там все».

Сенцова в 2014 році затримало ФСБ в Криму. Його звинуватили у створенні на території Криму терористичної спільноти і засудили до 20 років колонії суворого режиму. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних в РФ.