AP: Туреччина знайшла докази вбивства журналіста Хашоггі в саудівському консульстві

Дата:
AP: Туреччина знайшла докази вбивства журналіста Хашоггі в саудівському консульстві

Ahmet Bolat / Anadolu Agency/Getty Images

Турецькі правоохоронці знайшли докази вбивства колумніста The Washington Post Джамаля Хашоггі в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі.

Про це повідомляє AP з посиланням на турецького чиновника.

Докази були знайдені під час обшуку, який тривав вісім годин. Про які саме докази йдеться, джерело не уточнило.

У саудівське консульство пізно ввечері 15 жовтня прибув кортеж із шести поліцейських автомобілів. Обшук тривав вісім годин. Слідчі залишили будівлю вранці 16 жовтня. За словами одного з чиновників, на місці події турецькі правоохоронці взяли різні зразки, включаючи ґрунт із саду консульства.

Що сталося?

Популярний саудівський журналіст і колумніст The Washington Post Джамаль Хашоггі пропав 2 жовтня, після того як зайшов у консульство Саудівської Аравії в Туреччині .

Він вирушив туди за документами про розлучення. Саудівська Аравія наполягає, що журналіст вийшов із консульства, однак влада Туреччини стверджує, що у них є докази вбивства Хашоггі.

За інформацією турецької газети Sabah, це записи з Apple Watch журналіста, які він сам зробив у консульстві. Він залишив своїй нареченій iPhone і поставив Apple Watch на запис. Смартфон синхронізувався з годинником, і записи завантажилися в iCloud.

Президент США Дональд Трамп обіцяв «серйозне покарання» для Саудівської Аравії, якщо підтвердиться її причетність до вбивства журналіста.