Уряд зекономив на кожному «бебі-боксі» по 1,6 тисяч гривень. Йому рекомендують закупити більше

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Уряд зекономив на кожному «бебі-боксі» по 1,6 тисяч гривень. Йому рекомендують закупити більше

insung yoon / Unsplash

Вартість одного дитячого набору, так званого «бебі-боксу» («пакунку малюка»), який видають при народженні дитини, становить 3 377 грн, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Коли цей проект запускали, планувалося, що вона складе до 5 тис. грн. Тобто фактична ціна нижча за заплановану на 1,6 тис. грн. Директор українського офісу Управління ООН з обслуговування проектів (UNOPS) Андрій Буряковський заявив, що за рахунок цього буде зекономлено понад 179 млн грн, і «як ними розпорядитися, мають вирішити регіони та уряд». Але UNOPS рекомендує закупити додаткові «пакунки малюка», щоб мати запас на початку нового бюджетного року.

Заступник міністра соціальної політики Олександра Чуркіна підкреслила, що «пакунок малюка» не впливає на отримання грошової допомоги на дитину та інші соціальні виплати — це окрема додаткова натуральна допомога, яка надається кожній новонародженій дитині.

«Бебі-бокс» при народженні дитини почали видавати з 1 вересня 2018 року. До нього входять 25 необхідних речей для новонароджених.