Француженка майже три роки вдавала жертву теракту. Тепер вона сяде у вʼязницю

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Француженка майже три роки вдавала жертву теракту. Тепер вона сяде у вʼязницю

Wikipedia

Французький суд засудив до шести місяців вʼязниці та 18 місяців умовного увʼязнення Александру Дамʼєн за те, що вона прикинулася жертвою теракту 2015 року, пише ВВС.

На суді Дамʼєн розплакалася, визнала себе винною і заявила, що «повністю розкаюється». Адвокат француженки додав, що вважає вирок «розумним і справедливим», оскільки прокурор просив для неї 18 місяців обовʼязкового увʼязнення без можливості вийти достроково.

За час, що минув після теракту, вона отримала 20 тисяч євро від Гарантійного фонду жертв тероризму, державні пільги. Також Дамʼєн брала участь у терапевтичній поїздці до Нормандії за рахунок Французької асоціації жертв терактів.

У 2015 році Дамʼєн заявила, що знаходилася біля кафе «Карійон», коли на нього напали терористи. Вона вступила в асоціацію постраждалих «Життя для Парижа». Проте в 2016 році кілька учасників цієї асоціації звернулися до поліції з підозрами щодо Дамʼен. Вони розповіли, що дівчини не було в районі «Карійона» удень теракту, але вона роздавала інтервʼю та фотографувалася біля кафе з іншими жертвами наступні кілька днів. Дамʼєн — не перша фейковая жертва теракту 2015 року: вироки винесли ще 15 шахраям.

Паризькі теракти, що відбулися восени 2015 року, — найбільша терористична атака в історії Франції. Сталася серія нападів — у паризьких кафе, на концерті групи The Eagles of Death Metal і поблизу стадіону «Стад-де-Франс», внаслідок яких загинули 130 осіб, понад 350 отримали поранення.