В Афганістані підірвали кандидата на виборах до парламенту. Політик загинув, є поранені

Автор:
Олена Мельник
Дата:
В Афганістані підірвали кандидата на виборах до парламенту. Політик загинув, є поранені

Sayed Khodaberdi Sadat / Anadolu Agency / Getty Images

В Афганістані підірвали штаб кандидата на виборах до парламенту Абдули Джабара Кахрамана. Інцидент стався у провінції Гільменд, повідомляє Reuters.

Бомбу заклали під крісло політика в його офісі. Абдул Джабар Кахраман, який мав брати участь у виборах цієї суботи, загинув.

Прес-секретар губернатора провінції Гільменд Омар Звак повідомив, що ще 7 осіб поранені.

Кахраман — вже 10-й кандидат, якого вбили у країні за останні два місяці. Ще двох викрали, а чотирьох інших — поранили ісламістські бойовики.

«Талібан» закликає громадян країни до бойкоту парламентських виборів і пообіцяв продовжити боротьбу проти уряду.

«Талібан» — радикальний ісламістський рух сунітського напрямку, що зародився в Афганістані серед пуштунів у 1994 році. Дипломатично лише три держави визнавали його правління: ОАЕ, Пакистан і Саудівська Аравія. В умовах громадянської війни, яка не припинялася після повалення прокомуністичного режиму Мухамеда Наджибули в 1992 році, таліби закликали афганське суспільство до єднання та миру під прапором ісламу.

У США, Канаді, Росії, Киргизстані, Таджикистані, Казахстані та низці інших країн рух «Талібан» внесено до списку терористичних організацій, його діяльність заборонено. З листопада 1999 року проти нього діють міжнародні санкції ООН.

Раніше у Бразилії чоловік з ножем напав на кандидата у президенти, депутата парламенту від Соціал-ліберальної партії Жаїра Болсонару, який є фаворитом передвиборчої гонки. Він отримав удар ножем у живіт, але рана виявилася поверхневою.