На навчаннях «Чисте небо-2018» скасували виступи для ЗМІ. Після катастрофи Су-27 тренування продовжать у закритому режимі

Дата:
На навчаннях «Чисте небо-2018» скасували виступи для ЗМІ. Після катастрофи Су-27 тренування продовжать у закритому режимі

Гонтар Володимир / УНІАН

На навчаннях «Чисте небо-2018» 18—19 жовтня скасували заходи для ЗМІ на двох аеродромах — Старокостянтинів і Гавришівка. Командування Повітряних сил Збройних сил прийняло таке рішення після падіння Су-27.

«У звʼязку з катастрофою, що сталася з винищувачем Су-27УБ Повітряних сил Збройних сил України, заходи, які були заплановані на 18—19 жовтня на аеродромах Старокостянтинів і Гавришівка з участю представників засобів масової інформації під час багатонаціональних навчань «Чисте небо-2018», проводитися не будуть», — йдеться в повідомленні ПС ЗСУ в Facebook.

Увечері 16 жовтня на території Вінницької області розбився винищувач Су-27УБ, що належав 831-й бригаді тактичної авіації з Миргорода (Полтавська область). Загинули два пілоти: начальник авіації повітряного командування «Південь» Повітряних сил ЗСУ полковник Іван Петренко і військовослужбовець Повітряних сил Національної гвардії США.

Військова прокуратура відкрила провадження за ст. 416 Кримінального кодексу України («Порушення правил польотів або підготовки до них»).