Заступник голови Служби зовнішньої розвідки проводить дві операції по захисту обороноздатності України. Попри підозри в держзраді

Дата:
Заступник голови Служби зовнішньої розвідки проводить дві операції по захисту обороноздатності України. Попри підозри в держзраді

Першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Сергія Семочка не будуть усувати від посади, незважаючи на підозри в державній зраді. Про це заявив глава СЗР Єгор Божок, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, для усунення Семочка немає правових підстав.

Божок додав, що СЗР провадить внутрішнє розслідування у справі Семочка, але інформація про нього засекречена.

Семочка також не позбавили допуску до державної таємниці. «Позбавити кого-небудь допуску до державної таємниці можна тільки за рішенням суду», — пояснив глава СЗР.

У чому підозрюють Семочка?

Журналісти програми «Бігус. Інфо» 2 жовтня опублікували розслідування, у якому стверджують, що сімʼя Семочка має будинки під Києвом вартістю понад 200 млн грн, а дехто з родичів — громадянство Росії.

16 жовтня СБУ повідомила, що на підставі цього розслідування розпочато кримінальне провадження за статтею «державна зрада» щодо Семочка.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило провадження у справі про незаконне збагачення, у якому фігурує Сергій Семочко.