Скандал з інтервʼю заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка в ефірі ZIK. Канал опублікував офіційну заяву

Дата:
Скандал з інтервʼю заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка в ефірі ZIK. Канал опублікував офіційну заяву

Телеканал ZIK у середу, 17 жовтня, опублікував офіційне пояснення інтервʼю першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки (СЗР), колишнього голови СБУ Києва Сергія Семочка. Про це повідомляється на сайті телеканалу.

На каналі додали, що один з головних розвідників країни «сам звернувся до редакції ZIK, як незалежного і рівновіддаленого від усіх політичних сил медіа, з пропозицією ексклюзивного інтервʼю».

У заяві йдеться, що телеканал ZIK готовий надати слово кожному з фігурантів справи Семочка.

Що сталося?

16 жовтня в ефірі каналу ZIK, у межах програми військових розслідувань «Стежками війни», вийшло інтервʼю Семочка.

У 15-хвилинній розмові він заявив, що журналісти «Бігус.Інфо» маніпулювали фактами в розслідуванні про його майно та громадянство родичів.

«Інформація про мене, викладена в матеріалах Дениса Бігуса, не відповідає дійсності. Всі нібито викривальні дані мають прозаїчне пояснення», — стверджує він.

За словами Семочка, у Тетяни Лисенко, з якою він живе, був туристичний бізнес у Криму, після анексії півострова Росією його продали, і це дозволило придбати нерухомість біля Києва.

Семочко заявив, що ні в нього, ні у Лисенко немає російського громадянства, громадянство РФ мають дорослі діти його дружини від першого шлюбу, які з ними не живуть.

Після інтервʼю

Інтервʼю Семочка викликало величезний резонанс у медіа-співтоваристві. У соцмережах його назвали підготовленим заздалегідь, а журналіст Олександр Мамай, який розмовляв з Семочком, заявив, що йому було «огидно».

У коментарях до посту журналіста колеги почали писати про замовний характер бесіди.

theБабель звернувся із запитом про обставини інтервʼю до журналіста Олександра Мамая, редакції ZIK і до Служби зовнішньої розвідки, однак відповіді не отримав.

У чому підозрюють Семочка?

Журналісти програми «Бігус. Інфо» 2 жовтня опублікували розслідування, в якому стверджується, що сімʼя Семочка має нерухомість вартістю понад 200 млн грн, а деякі родичі — громадянство Росії.

16 жовтня СБУ повідомила, що на підставі цього розслідування відкрито кримінальне провадження за статтею «державна зрада» у відношенні Семочка.