Втручання Росії у вибори в США: Twitter опублікував базу з 4 тисяч акаунтів «тролів»

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Втручання Росії у вибори в США: Twitter опублікував базу з 4 тисяч акаунтів «тролів»

ROBIN WORRALL / Unsplash

Компанія Twitter оприлюднила базу акаунтів, які можуть мати відношення до російського «Агентства інтернет-досліджень». Про це йдеться в повідомленні компанії.

«Сьогодні ми публікуємо всі акаунти та повʼязаний з ними контент, які можуть бути причетні до інформаційних операцій з 2016 року», — сказано в заяві Twitter. З цих акаунтів розповсюдили понад 10 мільйонів повідомлень та понад 2 мільйонів картинок, гіфок і відеороликів.

«Ця база даних складається з 3 841 аккаунта, які можуть мати відношення до «Агентства інтернет-досліджень», що базується в Росії. Ще 770 акаунтів, ймовірно, базуються в Ірані», — зазначили в Twitter.

Приклад посту з акаунта «тролів»
Приклад посту з акаунта «тролів»

«Агентство інтернет-досліджень», яке також називають «фабрикою тролів», очолює бізнесмен Євген Пригожин, якого вважають близьким другом президента Росії Володимира Путіна. За інформацією російських ЗМІ, воно розташоване в офісі на вулиці Савушкіна, 55 у Санкт-Петербурзі. Люди, які там працюють, пишуть у блогах і соцмережах коментарі на захист чинної влади РФ, пропагують цінності «русского мира», а також беруть участь у спрямованих кампаніях за кордоном.

На початку жовтня британське видання Times опублікувало розслідування, у якому стверджується, що «Агентство інтернет-досліджень» проводить приховану кампанію в соцмережах, намагається дезінформувати та маніпулювати британською молоддю.

У вересні президент США Дональд Трамп підписав наказ, що дозволяє запровадити санкції проти громадян інших держав за втручання в американські вибори.