Назвали імʼя американського пілота, який загинув під час катастрофи українського літака Су-27

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У катастрофі винищувача Су-27УБ (навчально-бойовий) під час міжнародних навчань «Чисте небо-2018» загинув американський підполковник, пілот Сет Нерінг на прізвисько «Джетро». Про це повідомляє «Голос Америки» з посиланням на численні американські ЗМІ.

Нерінг був пілотом 194-ї бойової ескадрильї Каліфорнійської повітряної національної гвардії.

Ім’я американця підтвердили й у Генеральному штабі Збройних сил. Підполковник Сет «Джетро» Нерінг був звʼязковим між керівником навчань, генерал-майором Гаррісоном та усіма учасниками повітряних операцій.

«Він був призначений на цю позицію завдяки своєму досвіду роботи та багаторічній службі. Джетро вже більше 20 років є членом 144-ї сімʼї (144-го винищувального крила Повітряних сил Національної гвардії штату Каліфорнія, що базується в Фресно). Він розпочав свою карʼєру як командир екіпажу, перш ніж був відібраний як пілот, і літав понад 15 років на F-16 Viper, після чого на F-15 Eagle», — заявили в Генштабі.

Раніше стало відомо, що в катастрофі також загинув українець, полковник Іван Петренко. Він був командиром екіпажу та начальником авіації повітряного командування «Схід» Збройних сил.

Літак розбився 16 жовтня близько 17-ї години, у полі неподалік від сіл Уланів і Пагурці, між містами Бердичів і Хмільник Вінницької області. Два льотчики — українець та американець, які були на борту, загинули.

Багатонаціональні військові навчання «Чисте небо-2018» почалися 8 жовтня і триватимуть 12 днів. У них беруть участь девʼять країн: Бельгія, Велика Британія, Данія, Естонія, Нідерланди, Польща, Румунія, США та Україна. Навчання повинні підвищити рівень співпраці, взаємодії та сумісності між НАТО та країнами-союзниками в регіоні.