«Якщо він узагалі існує». Трамп вимагає від турків аудіозапис з доказами вбивства журналіста Хашоггі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Якщо він узагалі існує». Трамп вимагає від турків аудіозапис з доказами вбивства журналіста Хашоггі

The White House

Президент США Дональд Трамп зажадав від турецької влади передати аудіозапис, який доводить, що саудівського колумніста газети The Washington Post Джамаля Хашоггі катували та вбили, пише The Guardian.

Перед цим турки заявили, що передали плівку представникам США та Саудівської Аравії. Разом з тим, ЗМІ критикують Трампа за спробу «покривати» владу Саудівської Аравії, спецслужби якої підозрюють у вбивстві Хашоггі.

Крім того, журналісти натякають на тісні звʼязки Трампа з королівською родиною Саудівської Аравії. У минулому, як стверджують ЗМІ, Трамп продавав саудитам яхти та квартири за мільйони доларів, а члени королівської родини та чиновники Саудівській Аравії продовжують використовувати його готелі.

Раніше влада Саудівської Аравії почала розслідування проти свого генконсула в Стамбулі Мухаммеда Утайбі. Його підозрюють у тому, що він брав участь у вбивстві Хашоггі.

Раніше від цієї турецької газети Sabah повідомила, що журналіст перед походом в консульство залишив своїй нареченій власний iPhone і встановив годинник Apple Watch на запис. Смартфон синхронізувався з годинником, і записи завантажились в iCloud.

Пізніше інша газета, Yeni Şafak, розкрила деталі цих аудіозаписів. Журналіста начебто били, йому відрізали пальці. В решті-решт Хашоггі обезголовили, а його тіло розчленували.