«Грубо ігнорують волю братнього російського народу». Держдума ухвалила заяву щодо ситуації в Україні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Державна дума РФ ухвалила заяву, у якій звинуватила Україну в терористичній діяльності та курсі на розрив стосунків з Росією.

У свої заяві Держдума звинуватила українську владу в організації вбивства ватажка самопроголошеної «Донецької народної республіки» Олександра Захарченка.

Крім того, російські депутати вважають, що Україна, «зневажаючи власну Конституцію», різко активізувала втручання в церковно-релігійні питання.

Припинення Договору про дружбу з Росією в Держдумі розцінили як курс на розрив стосунків з РФ, що «грубо ігнорує волю братніх російського і українського народів».

Також у Держдумі пообіцяли «адекватну відповідь», якщо українська влада спробує здійснити широкомасштабний наступ на окупований Донбас.

Олександра Захарченка підірвали 31 серпня в центрі окупованого Донецька, у ресторані «Сепар». Служба безпеки України вважає, що його вбили внаслідок внутрішніх кримінальних конфліктів в «ДНР» або через втручання спецслужб РФ. Бойовики назвали подію терактом і звинуватили в нападі українських диверсантів.

Окрім того, стосунки України та Росії загострилися через ситуацію в Азовському морі. З початку квітня ФСБ більше 100 разів затримувала судна в акваторії моря.

В інтервʼю The Washington Post президент Петро Порошенко заявив, що російські прикордонники блокують судна з українською чорною металургією з Маріуполя, а втрати від цього становлять тисячі доларів. Міністр фінансів Володимир Омелян раніше повідомив, що через дії РФ в Азовському морі вантажопотік морського порту Маріуполя знизився більш ніж на 10%, а Бердянська — більш ніж на 20%

Через це Військово-морські сили України вирішили посилити свою присутність в акваторії Азовського моря. Для цього Україна створить військово-морську базу і збільшить корабельне угруповання.