Учасницю «газової справи Онищенка» екстрадували в Україну з Чорногорії

Дата:

Чорногорія видала Україні жінку, яку розшукували за фіктивне підприємництво та легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом, на загальну суму понад 1,6 млрд грн, повідомляє Генпрокуратура.

«18 жовтня 2018 року зазначена громадянка прийнята українськими правоохоронцями і передана детективам Національного антикорупційного бюро України», — йдеться в повідомленні.

Заступник генерального прокурора Євген Єнін підтвердив theБабелю, що затримана — українка Ірина Мусієнко, яку підозрюють в участі в так званій «газовій схемі Онищенка». У Чорногорії її затримали в 2017 році, а навесні 2018 року вирішили видати Україні.

За версією слідства, нардеп Олександр Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої із січня 2013 року по червень 2016 року заволоділи понад 1,6 млрд грн від реалізації газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування». Через це «Укргазвидобування» зазнало понад 740 млн грн збитків.

Правоохоронці вважають, що в цій злочинній організації було 29 осіб. Їм усім повідомлено про підозру, обвинувальні акти проти 14 осіб уже передані до суду, ще вісім уклали угоду зі слідством. У розшук оголошували сім осіб. Під час розслідування наклали арешт на €6 млн, 1 літак, 1 офіс злочинної організації, 10 квартир, 9 будинків, 10 земельних ділянок, 11 автомобілів, 39 банківських рахунків на суму 315 млн грн загалом.