Штучний Місяць. Китай планує запустити новий супутник, який буде освітлювати вулиці міст

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Штучний Місяць. Китай планує запустити новий супутник, який буде освітлювати вулиці міст

Китай планує у 2022 році запустити супутник, який буде освітлювати китайські міста, пише The Guardian.

У китайському місті Ченду (південна провінція Сичуань) почалася підготовка до запуску супутника, який виведе на орбіту «штучний Місяць».

«Сутінкове світіння» супутника зможе освітлювати 10—80 км, а точний діапазон освітлення можна буде контролювати до декількох десятків метрів. Вчені вважають, що це дозволить замінити вуличні ліхтарі.

Голова Науково-дослідного інституту аерокосмічних наук і технологій систем мікроелектроніки в Ченду Ву Чуньфен (Wu Chunfeng) розповів, що роботи над налаштуванням штучного Місяця закінчать до 2020 року.

На супутнику встановлять величезні дзеркала, що будуть відбивати сонячне світло 24 години на добу. Супутник налаштовуватиметься над певним містом. Яскравість «штучного Місяця» буде в 8 разів сильнішою від природного супутника планети.

Супутник перебуватиме на орбіті Землі, на відстані 500 км. Яскравість його світла можна буде регулювати. З Землі він виглядатиме як зірка.

На початку жовтня зʼявилася інформація про те, що китайські вчені розробляють супутник з лазером, який зможе виявляти підводні човни на глибині до 500 м.