Вирок Манафорту оголосять 19 жовтня. На нього може чекати ще один суд

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Вирок Манафорту оголосять 19 жовтня. На нього може чекати ще один суд

19 жовтня Окружний суд міста Александрія визначить, скільки часу проведе у вʼязниці колишній голова передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт. Про це пише «Голос Америки».

У серпні Манафорта визнали винним за 8 з 18 пунктів звинувачень у фінансовому шахрайстві. Після цього він уклав угоду про співпрацю з командою спецпрокурора Роберта Мюллера, щоб уникнути другого судового розгляду. Прокурори погодилися не домагатися повторного розгляду 10 звинувачень, з яких присяжні не дійшли спільного висновку.

Але минулого тижня суддя Федерального суду, який головував під час розгляду справи Манафорта, розкритикував цю угоду і висунув прокурорам вимогу: або вони відмовляються від переслідування політтехнолога за цими 10 звинуваченнями, або відкривають за ними нову справу. Суддя також відкинув прохання Манафорта зʼявитися у приміщенні суду в цивільному одязі. «До цього підзахисного має бути таке саме ставлення, як і до інших, які перебувають за ґратами після винесення вироку», — написав він.

У пресі висловлювалися припущення, що вимоги судді можуть вплинути на бажання Манафорта співпрацювати з Мюллером, який веде слідство стосовно можливого втручання Росії у президентські вибори США 2016 року. Але він вже активно співпрацює з командою спецпрокурора — за останній місяць Манафорт та його юристи з`являлися в офісі Мюллера дев’ять разів.

5 жовтня у Нью-Йорку почали конфісковувати активи Манафорта.