У США затримали співробітницю Мінфіну, яка «зливала» журналістам інформацію про Манафорта та посольство Росії

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

У США затримали співробітницю Міністерства фінансів Наталі Мейфлауер Сурс Едвардс. Підозрюють, що вона незаконно передавала журналісту BuzzFeed конфіденційну інформацію, повідомляє Washington Post.

Едвардс 40 років, вона працювала у відділі по боротьбі з економічними злочинами та мала доступ до банківської інформації. Прокуратура вважає, що вона передавала дані, повʼязані з фінансами екс-глави передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта і його колишнього бізнес-партнера Ріка Гейтса, посольства Росії у Вашингтоні і заарештованої у США росіянки Марії Бутіної, яку звинувачують у роботі в якості іноземного агента без дозволу.

За даними прокуратури, Едвардс передавала журналістам дані з жовтня 2017 року, на їх основі опубліковано 12 статей. У матеріалах прокуратури є прямі вказівки на ці статті. Одна з них присвячена грошовим операціям, в яких брали участь російські дипломати і які можуть виявитися незаконними. В іншій — йшлося про фінансову активність Бутіної і перекази на десятки тисяч доларів, які вона робила на рахунок свого партнера Пола Еріксона.

Ще один матеріал видання був про те, що спецпрокурор Роберт Мюллер зацікавився грошовими переказами між главою будівельної компанії Crocus Group Аразом Агаларовим і віце-президентом компанії Іраклієм Кавеладзе. За даними BuzzFeed, Мюллера зацікавила спроба переказу коштів, яка була зроблена Агаларовим 3 червня 2016 року — у день зустрічі адвоката Наталії Весельницкой і Дональда Трампа-молодшого, що відбулася в Trump Tower.

19 жовтня Окружний суд міста Олександрія визначить, скільки часу проведе у вʼязниці Манафорт, якого визнали винним за 8 з 18 статей у справі про шахрайство.