Після подачі гарячої води в Києві прорвало 300 труб. Лагодять цілодобово

Дата:
Після подачі гарячої води в Києві прорвало 300 труб. Лагодять цілодобово

Facebook / Петро Пантелєєв

«Після запуску гарячої води комунальні служби зафіксували 300 пошкоджень труб», — повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв у Facebook.

Пошкодження цілодобово ліквідуюють 34 аварійні бригади комунального підприємства «Київтеплоенерго». «Намагаємось максимально оперативно відновити гарячу воду усім, хто ще залишився без неї», — написав Пантелєєв.

16 жовтня у Києві почали відновлювати гаряче водопостачання, але гаряча вода зʼявилася ще не в усіх районах. Крім того, кияни скаржаться, що температура води у гарячих кранах недостатньо висока. Влада міста обіцяє, що протягом двох тижнів у місті включать опалення.

Проблеми з опаленням та гарячим водопостачанням у Києві почалися після того, як місто припинило співпрацювати з підприємством «Київенерго» і вирішило передати контроль над опаленням і гарячою водою комунальному підприємству «Київтеплоенерго».

Компанія «Нафтогаз України» відмовилася укладати з цим підприємством нові договори на постачання газу, доки воно не візьме на себе борги «Київенерго» перед НАК у розмірі близько 5,5 млрд грн. Після кількох місяців переговорів це питання узгодили. «Нафтогаз» 9 жовтня підписав мирову угоду з «Київтеплоенерго», яке визнало себе правонаступником «Київенерго».