Вбивство саудівського журналіста: поліція шукає тіло Хашоггі в лісі під Стамбулом

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вбивство саудівського журналіста: поліція шукає тіло Хашоггі в лісі під Стамбулом

World Policy Conference WPC / Flickr

Турецька поліція шукає тіло зниклого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі в лісі під Стамбулом та в одному з міст на узбережжі Мармурового моря. Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційні джерела.

Турецька влада розширила географію пошуків тіла Хашоггі після більш уважного вивчення маршрутів та зупинок машин, які виїжджали з території консульства Саудівської Аравії 2 жовтня, у день зникнення журналіста.

Убивці Хашоггі могли залишити його тіло в найбільшому стамбульському лісовому парку — Белградському лісі. Також пошуки тривають поруч з курортним містом Ялова, за 90 км на південь від Стамбула.

Крім того, слідчим вдалося зібрати велику кількість зразків ДНК у генеральному консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, де, ймовірно, був убитий Хашоггі. Ці зразки ретельно вивчать експерти для виявлення збігів з ДНК журналіста.

Хашоггі зник 2 жовтня, після того як зайшов у консульство Саудівської Аравії в Туреччині. Він вирушив туди за документами про розлучення.

Турецька поліція обшукала генконсульство Саудівської Аравії в ніч на 16 жовтня. А турецькі ЗМІ заявили, що отримали аудіозапис допиту та тортур журналіста в будівлі консульства. Після чого припустили, що у вбивстві саудівського колумніста в будівлі генконсульства Саудівської Аравії у Стамбулі брав участь генконсул країни Мухаммад Утайбі, оскільки його голос є на записі допиту.

Влада Саудівської Аравії, яка постійно заперечувала свою причетність до злочину, почала розслідування проти свого генконсула в Стамбулі.