Японська компанія більше 20 років підробляла дані про сейсмозахист споруд. У тому числі — обʼєктів для Олімпіади-2020

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Японська компанія більше 20 років підробляла дані про сейсмозахист споруд. У тому числі — обʼєктів для Олімпіади-2020

Chris Guy / Flickr

Японський виробник засобів захисту будівель під час землетрусів KYB зізнався, що постачав продукцію, яка не відповідала стандартам сейсмозахисту, пише The Guardian.

KYB підробляла тести датчиків і механізмів, які повинні захищати будівлі від землетрусів. Підтасовки у тестах, за даними ЗМІ, тривали близько 20 років.

У будівлях переважно встановлювали демпфери вібрації та ізоляцію фундаменту. Міністерство земельних ресурсів, інфраструктури, транспорту та туризму Японії запевнило, що ці факти не означають, що будівлі, в яких встановлено обладнання від KYB, перебувають під загрозою обвалу. За даними міністерства, ці споруди можуть витримати підземні поштовхи силою до 7 балів.

Міністерство вже почало перевірку всіх обʼєктів з обладнанням KYB, щоб у подальшому його замінити. Як пише видання, серед споруд, де встановлені ці пристрої, є спортивні обʼєкти для Олімпіади 2020 року — плавальний центр і Ariake Arena для змагань з волейболу.

З квітня 2020 року візу в Японії можна буде оформити в електронному вигляді. Влада країни розраховує, що введення електронних віз спростить процес подачі заявок, скоротить навантаження в дипломатичних представництвах та посилить імміграційний контроль.