У Полтавській області Дмитра Гнапа облили фекаліями

Автор:
Олена Мельник
Дата:

«У селищі Шишаки Полтавської області політика, журналіста Дмитра Гнапа облили фекаліями», — повідомила журналістка Крістіна Бердинських на сторінці у Facebook.

За її словами, сталося це перед засіданням сесії обласної ради, де депутати затверджуватимуть видачу ліцензій на видобуток газу.

«На сесію приїхав Дмитро Гнап. Тітушки на чолі з Сергієм Чередниченком з Соцпартії Іллі Ківи облили Діму відром лайна. Жоден співробітник поліції не зрушив з місця. А сюди нагнали навіть поліцію особливого призначення. Моя спроба написати заяву в поліцію закінчилася нічим. Поліцейський від мене тікає. Ось вам і відповідь, чому продовжують нападати на активістів», — написала вона.

Сам Дмитро Гнап повідомив, що намагається потрапити на засідання сесії, але «депутати забарикадувалися всередині і збираються продовжити дерибан газових родовищ». Згодом він все ж зайшов до сесійної зали. За його словами, обласна рада вже внесла в порядок денний передачу пʼяти родовищ газу невідомим фірмам-прокладкам.

Дмитро Гнап — відомий український журналіст-розслідувач. У червні він заявив про те, що зібрався в політику та залишає журналістику. Гнап також сказав, що братиме участь у парламентських виборах та готовий до участі у президентських праймеріз.

Полтавська область в Україні займає перше місце з доведених запасів газу і є другою з його видобутку. Згідно з дослідженням Ініціативи прозорості видобувних галузей, надра області у 2016 році містили 320 млрд кубометрів газу і 26 млрд кубометрів газового конденсату — це третина доведених запасів України.

У липні депутати Полтавської облради депутати надали 10 спецдозволів на видобуток газу та нафти ТОВ «Іст Юроуп Петролеум», повідомляла «Полтавщина». Власниками «Іст Юроуп Петролеум» у Держреєстрі вказані Hartlog Limited та НАК «Надра України». Остання володіє 33%. Решта 67% належать офшору Hartlog Limited з орбіти власника MosCityGroup, російського бізнесмена Павла Фукса. Останній тепер володіє долею Едуарда Ставицького (міністр енергетики та вугільної промисловості України за часів президенства Віктора Януковича). Павло Фукс також відомий скупкою токсичних активів у оточення Віктора Януковича.