У Києві затримали 9 людей, які намагалися захопити квартиру вдови Вороненкова

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Києві затримали 9 людей, які намагалися захопити квартиру вдови Вороненкова

Гонтар Володимир / УНІАН

У Києві група невідомих намагалась захопити квартиру Марії Максакової — вдови екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, якого застрелили у столиці в березні 2017 року.

Інцидент трапився на бульварі Т. Шевченка 18 жовтня, повідомляє прокуратура Києва. Злочинці зламали двері та проникли у квартиру. У цей час у приміщенні знаходилися син Максакової та няня.

«Невідомі, які поводилися агресивно, змінили на дверях замки та вимагали звільнити приміщення», — зазначають правоохоронці.

Екс-депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова застрелили у центрі Києва 23 березня 2017 року. Кілера — громадянина України Павла Паршова — смертельно поранив охоронець екс-депутата. Він помер у лікарні.

У замовленні вбивства підозрюють громадянина Росії Володимира Тюріна — колишнього цивільного чоловіка Максакової. В Україні він оголошений в розшук.

Максакова — оперна співачка. Разом із чоловіком вони переїхали в Україну у жовтні 2016-го. У грудні того ж року Вороненков отримав українське громадянство. Причиною втечі з Росії він називав переслідування влади за його політичні погляди.