Sagrada Familia понад 130 років будували без дозволу. Тепер адміністрація базиліки заплатить штраф

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Sagrada Familia понад 130 років будували без дозволу. Тепер адміністрація базиліки заплатить штраф

Адміністрація базиліки Святого Сімейства (Sagrada Familia) в Барселоні заплатить у міський бюджет $41 млн через проблеми з документами на будівництво, повідомляється на сайті собору.

Спорудження собору ведеться вже понад 130 років і, виявляється, весь цей час адміністрація не мала дозволу на будівництво.

Сама сума в повідомленні не вказана, однак, як пише Time, вона складе $41 млн. Адміністрація буде виплачувати її протягом 10 років. Планується, що ці кошти підуть на поліпшення транспортної інфраструктури, оптимізацію потоку туристів, охочих потрапити в базиліку, а також на благоустрій прилеглих кварталів. Натомість міська влада обіцяє оформити всі необхідні документи до початку наступного року.

Як таке можливо?

Храм Святого Сімейства почали будувати в 1882 році, а кошти для цього збирають через пожертвування. Вважається, що в 1885 році архітектор Антоніо Гауді представив міській владі інший проект і подав запит на нову ліцензію.

Влада розглянула проект, але формально його не затвердила. Гауді продовжив будівництво за новим планом, але документи з печаткою і підписами так й не отримав.

Що таке Sagrada Familia?

Чи не найголовніша архітектурна памʼятка Барселони. Щороку її відвідують близько 4,5 млн туристів, купуючи квитки на суму близько €50 млн.

Кількість відвідувачів збільшилася після того, як у 2010 році храм освятив Папа Бенедикт XVI. Собор також отримав звання Малої папської базиліки. Очікується, що будівництво завершиться у 2026 році — до 100-ї річниці з дня смерті Гауді.