Одне з найдорожчих розлучень в історії. Дружина російського мільярдера відсудила в нього більш ніж $500 млн

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Одне з найдорожчих розлучень в історії. Дружина російського мільярдера відсудила в нього більш ніж $500 млн

Henri Tullio / Paris Match via Getty Images

Московський міський суд відхилив апеляцію мільярдера Фархада Ахмедова і зобовʼязав бізнесмена сплатити $585 млн колишній дружині після розлучення, пише Bloomberg.

Видання зазначає, що в основі суперечки між Ахмедовим і його дружиною — 115-метрова розкішна яхта мільярдера MV Luna, яку жінка змогла через суд заарештувати. Вартість яхти оцінюють майже в $500 млн.

Московський міський суд залишив чинним рішення Зюзінського райсуду Москви, який відхилив спробу Ахмедова довести, що він розлучився з дружиною Тетяною ще в 2000 році.

Адвокати Ахмедової заявили, що юридично розлучення було оформлене лише в Лондоні в 2016 році. Тоді Високий суд Лондона зобовʼязав Ахмедова сплатити колишній дружині $585 млн. Мільярдер відмовився, заявивши, що британські суди завжди стають на бік дружин, «особливо багатих чоловіків, щоб ці колишні дружини витрачали відсуджені гроші в Англії».

Мільярдер заявив, що «підтримував» дружину після розлучення, та звинуватив її адвокатів у цинізмі. Також Ахмедов планує оскаржити це рішення.

Хто такий Фархад Ахмедов?

Російський бізнесмен, власник акцій компаній «Новатек», «Лукойл», «Газпром», «Норильський нікель», «Сбербанк» та ін. За даними журналу Forbes, займає 69-те місце серед найбагатших росіян. Його капітал оцінюють у $1,4 млрд.